Yamaha lancerer 2022 nyhed Yamaha Ténéré 700 Word Raid

Oprettet d.

Yamaha lancerer 2022 nyhed Yamaha Ténéré 700 Word Raid

Ægte eventyr. Alle afstande. Ingen begrænsninger.

For 40 år siden gjorde den originale XT600 Ténéré ægte eventyr tilgængeligt for alle. Den førsteTénéré, der blev udviklet ud fra Yamahas Dakar racere, åbnede bogstaveligt talt en helt nyverden op for enhver med ønsket om at komme væk fra hverdagens trummerum, ud af dereskomfortzone og ud at opdage nye steder i verden.
Siden 1980'erne har mange tusinde valgt Ténéré som deres langturskammerat. Gennem fl ereårtier har Yamahas originale adventure-motorcykel konstant udviklet sig, og senest, medintroduktionen af Ténéré 700, har den inspireret en helt ny generation af kørere til at jagte dennæste horisont.

Meget hurtigt har Ténéré 700 vundet respekt hos kørere over hele verden, som værdsætterdens momentstærke CP2 motor, dens alsidige stel- og aff jedringskombination samt densuovertrufne holdbarhed og pålidelighed. Den er en værdig efterfølger til den originalemotorcykel, som ændrede motorcykelverdenen for altid, og på få år er den blevet detforetrukne valg for en blandet gruppe af motorcyklister, der sætter pris på tilgængeligheden ogfriheden, den tilbyder. Den har også vist sin utrolige alsidighed i hænderne på legendariskenavne som f.eks. Nick Sanders, der har kørt jorden rundt fl ere gange, og ekstrem endurolegenden Pol Tarrés.

Efter den enorme succes med Ténéré 700 og Ténéré 700 Rally Edition, er Yamaha nu klar til atlancere den ultimative langdistance Yamaha adventure-motorcykel, der er designet til at tilbydeen helt ny verden af muligheder til alle, der har eventyrlysten i sjælen.

Ny Ténéré 700 World Raid: Få nyt indhold i livet meden ny horisont

Ténéré 700 var kun begyndelsen. Med den nye Ténéré 700 World Raid åbner Yamaha nu for enny dimension af adventure-kørsel – en langdistance motorcykel, der tilbyder fremragendeon-/off -road egenskaber kombineret med enestående alsidighed og en underholdende karakter.

Dette tredje medlem af Ténéré 700 familien bringer så meget mere til motorcykelverdenen vedat give alle typer af kørere mulighed for at udleve deres drømme. Verden har ændret sig drastiski de seneste par år, og denne motorcykel giver alle mulighed for at genopdage de friheder, derblev taget for givet.
Ténéré 700 World Raid er udstyret til at gå længere end nogen tidligere Ténéré og med de mestavancerede specifi kationer, der omfatter topmoderne aff jedring for øget tryghed og komfort,forbedret ergonomi, rally-inspireret stil og multi-mode instrumenter med notifi kationer forindgående opkald og tekstbeskeder, er Ténéré 700 World Raid en motorcykel, der kan få verdentil at virke som et meget mindre sted.

Sidemonterede benzintanke med en kapacitet på 23liter

Ténéré 700 World Raid er Yamahas mest ekstreme langdistance adventure-motorcykel medpotentiale til at gå længere end nogensinde før. Adventure-kørere er frygtløse typer evigt påudkig efter den næste udfordring, men én ting alle langdistancekørere er afhængige af, ertilgængeligheden af brændstof i fjerne egne.
De nye sidemonterede tanke med 23 liters kapacitet er designet til at give ro i sindet på langeture, og fjerne den bekymring enhver har oplevet, når benzinlampen begynder at blinke. Undertypiske forhold er disse nye tanke estimeret til at kunne give en rækkevidde på op til 500 km,hvilket gør én mere uafhængig, og gør Ténéré 700 World Raid til ødemarkens hersker.
Det unikke design med to sidemonterede tanke giver en række betydelige fordele i forhold tilblot at gøre tanken højere og bredere for at øge dens kapacitet. Ved at have to separate tanke,der er placeret lavere, og ved at placere brændstofpumpen i en lavere position i en af tankene,kan motorcyklens tyngdepunkt bevares næsten som hos den eksisterende Ténéré 700, der haren 16-liters tank – hvilket bidrager til at bibeholde de adrætte køreegenskaber på trods af denøgede vægt af den større tankvolumen.

Køretøjsmassen er yderligere centraliseret med en ideel vægtfordeling mellem for og bag.
En vigtig detalje ved den nye konstruktion er, at det højeste punkt på de nye sidemonteredetanke er lavere end toppen af tanken på Ténéré 700. Det reducerer højdeforskellen mellemtanken og sædet, hvilket giver en meget fl adere profi l, som sikrer øget mobilitet for køreren oggør det lettere at fl ytte kropsvægten frem eller tilbage, når du kører off -road.
En anden fordel ved den nye opbygning med separate tanke er, at benzinen kun skvulper rundt ibegrænset omfang i forhold til én stor tank, hvilket er en fordel især ved svingkørsel. Ténéré 700World Raids to sidemonterede benzintanke er desuden ikke kun en påmindelse ommotorcyklens arv fra ørkenrallyer, men også et tydeligt bevis på at denne nye adventure-modeldeler DNA med nogle af Yamahas mest succesfulde fabriksracere.

Fladt sæde der gør det nemmere at flytte sig rundt

Ud over den reducerede højde af det nye dobbelttankdesign drager Ténéré 700 World Raid ogsåfordel af et nyt sæde, som giver en meget fl adere profi l og en jævnere overgang mellem sædetog tanken. Designet gør det muligt for køreren let at bevæge sig frem og tilbage og benyttekropsvægten til at bevare kontrol i ujævnt terræn, og den nye ergonomi er velegnet til bådesiddende og stående kørestillinger. Sædets 2-delte design gør det nemt at afmontere den bageste del, så tilbehør, som f. eks. enbagagebærer, kan monteres. Sædet er fremstillet af to forskellige slags læder med en zone medgodt greb i midten og en mere jævn zone, der giver bevægelsesfrihed under kørsel.

5" TFT instrument i farver med mobilforbindelse

Den nye 5" TFT instrumentering i farver er forbundet med motorcyklens CCU(kommunikationskontrolenhed), som informerer MyRide appen, så der oprettes forbindelse iform af tekstbeskeder og besked om indgående opkald, der vises i instrumenteringen – ogmobilbatteriets status vises, så snart der er oprettet forbindelse.
Denne konnektivitet og muligheden for at identifi cere tekniske problemer der skal løses, giveradventure-kørere ro i sindet og tryghed, især når de er på langdistanceeventyr i ukendt terræn.
Adgang til relevant information er afgørende på alle langdistanceeventyr, og Ténéré 700 WorldRaid-kørere kan vælge mellem 3 forskellige temaer på det nye 5" TFT instrument i farver.
Skærmlayoutet "Explorer" har et moderne digitalt design, der informerer om alle maskinensvigtigste kørselsdata i en moderne og letlæselig stil. "Street" skærmen har en omdrejningstællermed rund urskive og nål, der giver et mere konventionelt look fra den analoge æra, og "Raid"skærmen er inspireret af en typisk rally roadbook og har to uafhængige triptællere tilnedtælling, hvilket giver køreren mulighed for at se afstanden til det næste waypoint.
Placeret til højre for instrumentet er der et USB type A-stik, som kan forsynenavigationssystemer med strøm eller oplade mobile enheder.

On-/off -road ABS med 3 modes

For optimal kontrol under varierende køreforhold er den nye Ténéré 700 World Raid udstyretmed ABS med 3 trin. De kan vælges via en specifi k menu, der er tilgængelig i instrumentet, nårmotorcyklen holder stille. De betjenes via knapperne på højre styrhalvdel. Trin 1 er fuldtaktiveret, og begge hjul nyder godt af ABS, som loven kræver når du kører på off entlig vej. Trin 2og 3 er blevet introduceret til kørsel på ikke-off entlige veje. Mode 2 (ny funktion udviklet tilTénéré 700 World Raid) er forhjulet aktiveret og baghjulet slået fra, og dette er det anbefaledemode i terræn som grusveje, hvor man sandsynligvis vil opleve dårligt greb. Trin 3 er helt slåetfra, egnet til erfarne kørere, der vil nyde ren off -road kørsel.
Instrumentpanelet viser når Mode 2 eller 3 er aktiveret, og køreren kan øjeblikkeligt vendetilbage til mode 1, uanset om motorcyklen kører eller holder stille, ved at trykke på en knap påvenstre side af instrumentpanelet.

Avanceret 43 mm KYB forgaff el, 230 mm vandring

For forbedrede off -road egenskaber har aff jedringssystemet på Ténéré 700 World Raid enrække markante opgraderinger. Den nydesignede 43 mm KYB forgaff el har 230 mm vandring -20 mm mere end den på Ténéré 700 - hvilket sikrer endnu bedre stødabsorbering i ujævntterræn. Udover retur- og kompressionsdæmpningsjustering samt udluftningsskrue, der alleredefi ndes på Ténéré 700, har den nye forgaff el også justering af fjederforspændingen. Det giverkøreren mulighed for at sætte aff jedringen op, så den passer til forskellige terræner ogbelastninger.
For øget holdbarhed med nedsat indvendig friktion har de 43 mm kraftige gaff elben medlængere vandring en hårdfør Kashima-belægning på yderrøret med en karakteristisk mørkbronzefarve. Samtidig er der brugt letvægtskomponenter indvendigt, så vægten minimeres påtrods af den længere vandring.
Öhlins styrdæmper

For bedre kontrol – især under off -road-kørsel – er Öhlins styrdæmperen standardmonteret.Monteringspositionen er tæt på den øverste forgaff elbro, at køreren hurtigt kan justere den tilsit foretrukne niveau af føling og feedback i en række forskellige terræner takket være 18forskellige dæmpningsopsætninger.

Fuldt justerbar piggyback bagdæmper, 220 mmvandring

Baghjulsaff jedringen er også blevet opdateret, så den matcher den nye forgaff el, og den har etnyt linksystem samt en piggyback bagdæmper med længere vandring. Baghjulsaff jedringensdæmpningskarakteristik, fjederkarakteristik, og linksystemets udveksling er alle blevetoptimeret for at give komfortabel kørsel på vejen samt evnen til at absorbere hårde slag underoff -road kørsel.
For at sikre konstant ensartet dæmpning har den nye bagdæmper et hus af aluminium, hvilketsikrer god varmeafl edning, og det separate piggyback oliereservoir forhindrer kavitation - ogligesom forgafl en har den nye bagdæmper 20 mm længere vandring samt justerbarfjederforspænding, kompressionsdæmpning og returdæmpning.
I bagdæmperen sørger en ny gummidæmper desuden for øget ydeevne og energiabsorbering itilfælde af, at dæmperen "bunder".

Momentstærk CP2 EU5 motor

Yamahas ikoniske væskekølede 2-cylindrede 689 cc rækkemotor er drivkraften bag den nyeTénéré 700 World Raid. Denne ‘crossplane concept’ CP2 motor med 270° krumtap, som giver denen karakteristisk ujævn tændingsrækkefølge, er kendt for sit stærke lineære drejningsmoment,samt for at være ultra responsiv og let kontrollerbar, hvilket gør den til en fornøjelse ved enhverhastighed.
Kompakte dimensioner og lav vægt gør CP2 motoren ideel til kravene og behovene vedadventure-kørsel – og med et lineært drejningsmoment der giver rigelig power i bund- ogmellemområdet, er denne robuste, pålidelige og økonomiske motor særligt egnet til detvarierede terræn, både on- og off -road, som normalt opleves af adventure-kørere. Denne motor,der allerede har vist sit værd i bestselleren Ténéré 700, er en af Yamahas mest legendariskemotorer, og der er solgt mere end 221.000 køretøjer med CP2-motor siden dens introduktion.

Ténéré 700 luftfilterkasse

Ténéré 700-serien har fået en ny luftfi lterkasse specielt designet til at håndtere det ekstremeoff -road terræn, denne langdistance adventuremaskine er bygget til. Ténéré luftfi lterkassen erblevet udstyret med en ny fremadrettet indsugningstragt, der er designet til at forhindreophobning af støv og snavs, som kastes op af baghjulet.

Højere vindskærm, let afmonteredesidevindafvisere, LED-blinklygter og frontkåbe

For yderligere beskyttelse mod vinden på langdistance eventyr er motorcyklen udstyret med en15 mm højere vindskærm med let afmonterede sidevindafvisere og LED-blinklygter er originaltudstyr.
Panelerne omkring køleren i front og panelet omkring instrumenteringen er fremstillet afhårdfør glasfi berkomposit. Disse er designet til at kunne håndtere hård off -road kørsel.

Større fodhvilere

Yamahas designere har udviklet Ténéré 700 World Raid kompromisløst med de højestespecifi kationer. Større fodhvilere understreger denne sans for detaljer. Den større trædefl ade giverkørerens støvler bedre greb og reducerer også trykket på sålerne, når der køres i ekstremtterræn. Et større areal forhindrer også ophobning af mudder og sand, og de aftageligegummiindsatser forbedrer støvle/fodhviler stabiliteten under våde forhold. Ved at fjerne gummiindsatserne bliver fodhvilerne rally-orienterede i både udseende og brug.

Ny 3-delt motorbeskytter i aluminium

For øget beskyttelse ved off -road kørsel er motorcyklen udstyret med en ny 3-deltmotorbeskytter i aluminium, der hjælper med at forhindre utilsigtede skader forårsaget af stenog andre farlige elementer. Takket være ny aff jedring med længere vandring er frihøjden 250mm.

Nyt kølergitter

For at sikre kølerens evne til at opretholde den korrekte temperatur selv under off -road kørsel,er der monteret et nyt kølergitter. Dette nye gitter har lodrette lameller ligesom dem påYamahas crossere, og er designet til at beskytte køleren mod snavs og emner, der kastes op af forhjulet.

Ténéré 700 World Raid vigtige features

- To sidemonterede benzintanke med 23 liters kapacitet
- Fladt rally-inspireret 2-delt sæde
- 5" TFT instrument i farver med mobilnotifi kationsforbindelse
- USB type A
- ABS med 3 trin du kan skifte imellem
- Avanceret 43 mm KYB forgaff el, 230 mm vandring
- Justerbar Öhlins styrdæmper
- Piggyback-bagdæmper af aluminium, der tillader 220 mm hjulvandring
- Høj vindskærm, let afmonterede sidevindafvisere og LED-blinklygter
- Helt ny instrumentering og ny frontkåbe
- Nye større fodhvilere med gummiindsatser, der er nemme at afmontere
- 3-delt motorbeskytter af aluminium
- Nyt støbt motorophæng
- Nyt kølergitter

Ténéré 700 World Raid/Ténéré 700/Ténéré Rally Edition fællestræk

- Firedobbelt LED-forlygte, LED-baglygte
- Flytbar forskærm (5 mm)
- Dobbelte 282 mm wave bremseskiver for, Brembo-kalibre, ABS
- 245 mm bagbremseskive, Brembo-kalibre, ABS
- Backbone/dobbelt rørramme i højstyrkestål
- Bagsvinger af støbt aluminium
- Lette 36-egrede aluminiumshjul
- Oversize aluminiumsstyr
- Pirelli Scorpion Rally dæk, 90/90-21 for, 150/70-18 bag
- Momentstærk CP2 EU5 motor
- Luftfilterkasse med fremadrettet indsugningstragt

Ténéré 700 World Raid farver, tilgængelighed og pris

Yamaha vil tilbyde den nye Ténéré 700 World Raid i to farvekombinationer. Icon Blue erinspireret af fabrikkens racermotorcykler, og har blå kåbeplast og sidekåber med gule detaljer,samt blå fælge. Midnight Black har et minimalistisk og seriøst look, og har helt sort kåbeplast ogsorte fælge.

Leveringerne til europæiske Yamaha forhandlere begynder fra maj 2022.

Yamaha Ténéré 700 World Raid pris kr. 187.990,-

Læs mere om Yamaha Ténéré 700 World Raid her: https://bruun-larsen.dk/produkter/56-adventure/2867-yamaha-tenere-700-world-raid---icon-blue/